DE EN

Lydisolerende væg

Lydisolerende væg

Moderne boligbyggeri med store åbne rum, hårde overflader og højt til loftet skaber ofte udfordringer med for meget støj. Hjemmet er fyldt med lyde; tørretumbleren som tumbler tøj, børnene som leger og fjernsynet som kører. Det kan hurtigt blive for meget. Især hvis hjemmet ikke har god akustik, da det giver en lang efterklangstid.   

Lydabsorberende vægge

Du har måske prøvet det før. I er en gruppe venner som skal have en hyggelig aften sammen. Men som aftenen skrider frem, så bliver det svært at høre hvad hinanden siger. Musikken spiller i baggrunden, der er samtaler henover og på tværs af bordet og opvaskemaskinen som er blevet sat i gang – Det hele begynder at lyde som støj. Dette sker hvis rumakustikken ikke er optimal. Det fører nemlig til at flere af lydene i et rum opfattes som støj. En dårlig rumakustik vil forringe trivsel og velbefindende.

Der er heldigvis meget du kan gøre for at forbedre rumakustikken i dit hjem. Nogle af de mest velkendte metoder til at opnå en bedre akustik i rummet er ved brug af møbler, tæpper, gardiner etc. Det kan dog være en udfordring med en moderne minimalistisk indretning. Da brugen af tæpper, gardiner og møbler er sparsom. Her kan akustikpaneler være en god løsning. Akustikpaneler fra I-Wood har nemlig en væsentlig absorptionsevne, som derved sikre at lydbølgerne ikke bliver sendt direkte ud i rummet igen.

 

Vægpaneler som absorberer lyd

Hos I-Wood Denmark vægter vi god akustik højt. Fordi god rumakustik er nødvendig for at kunne nyde at opholde sig i et rum. Dårlig akustik fører til en forringet taleforståelse samt en større mængde af støj i rummet. Det kan være direkte ubehageligt at være i et rum med en dårlig akustik.

Du kan mindske støjen skabt af dårlig akustik med I-Wood vægpaneler. Udover at være absorberende har akustikpaneler også en diffuserende effekt. Diffuserer kan dele lydbølgerne, når lyden reflekteres, hvilket gør at lyden bliver mere ligeligt spredt ud i rummet. Dette skaber en mere behagelig rumakustik, da lyder ikke bliver sendt direkte tilbage i rummet.